История. Шоколадови лакомства Daskalides

История1931

През 1923 г. , гръцкото семейство Даскалидес-Кестекидес се установява в Гент. През 1931г. , бащата открива „Fritz” – „чаена стая” и захарни изделия във Veldstraat, която днес е превърната в магазин „Fnac”. Това е мястото, където Даскалидес започва да прави своите домашно-приготвени пралини под марките „Leonidas” и „Daskalides”. Неговият син Джийн израства за да стане  гинеколог, джаз музикант, директор на болница и лектор в университет.

1970

Джийн Даскалидес поема „Leonidas”, който по късно е продаден.

1979

Джийн Даскалидес поема управлението на „Daskalides” и започва своето завоевание на международния пазар с огромен успех. При това той превръща „Daskalides” в наложила се марка, подсилвайки тази занаятчийска търговия.

1987

“Daskalides”, който в момента се управлява от Александре, синът на Джийн,е награден с престижната  Laurier d’Or de la Qualite във Франция, за своя шоколад с изключително качество, красив продуктов дизайн и изискани аромати. Компанията набира специални майстори на шоколадовото изкуство и „Daskalides”, със своя отличителен стил, се превръща в еталон в света на шоколада.

2004

„Daskalides” е поет от „Bouchard”, друга белгийска марка за качествен шоколад , както и от белгийската семейна комппания  Sea-Invest.

2006

Производствените единици на „Daskalides” и „Bouchard” са преместени на съвместно място в Гент със 10, 000 m² производствена площ.

2010

Междувременно, обхватът на „Daskalides” е разширен с достъпни луксозни продукти. Също така ние разработваме нова хармонизирана корпоративна концепция, уважаваща нашата традиция като производители на висококачествени шоколадови продукти. Тази нова концепция и корпоративен имидж ще бъдат прилошени върху нашите продукти, опаковки и мрежата от реселъри на „Daskalides” в повече от 40 държави в цели свят.

« назад